Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Άρτας για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων


 Ο χώρος της Υγείας και κυρίως η Δημόσια Υγεία έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα των Μνημονίων. Στόχος είναι να αποκοπούν από το δικαίωμα στην Υγεία ο εργαζόμενος λαός και οι πληττόμενες τάξεις με απώτερο σκοπό την πλήρη αποδόμηση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση. Αυτή την ώρα οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι μαζί με τους εκπροσώπους της τρόικα στρώνουν τον δρόμο στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για νέες μπίζνες στο χώρο της Υγείας. Η μέθοδός τους είναι συγκεκριμένη: Συνολική απαξίωση [...]
με την κατάργηση ουσιαστικά της χρηματοδότησης (ΕΣΥ - ΕΟΠΥΥ- ΠΦΥ- Προνοιακές Δομές),  αποστελέχωση και απλήρωτο το προσωπικό, που απομένει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στηρίζει τους αγώνες και τις μορφές πάλης των εργαζόμενων στην Υγεία, που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε κινητοποιήσεις προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ανοιχτά και όρθια τα Νοσοκομεία, τα Κ.Υ. και τις Προνοιακές Δομές.
Δίνει όλες τις δυνάμεις για τη συγκρότηση λαϊκού μετώπου, που είναι ο ισχυρότερος υπερασπιστής της Δημόσιας - Δωρεάν και Ποιοτικής Υγείας για όλο το λαό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανατροπή των ανθυγιεινών μνημονίων, την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού γνωρίζουν, ότι αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι αντίπαλοι. Καλούμε σ' αυτή την κατεύθυνση το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς.

Η υπολειτουργία του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Άρτας, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στην Άρτα άτομα με κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τροχαία, αθλητικές κακώσεις, εργατικά ατυχήματα), όπως επίσης ασθενείς μετά από επεμβάσεις ορθοπεδικές, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές, κ.λ.π. ή μετά από παραμονή στη Μ.Ε.Θ., που όλοι τους χρειάζονται αποθεραπεία και αποκατάσταση, αλλά να αναγκάζονται να ψάξουν στα Γιάννενα ή στην Πάτρα, για να βρούνε θέση σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης, την ίδια ώρα που το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Άρτας διαθέτει εξοπλισμό που έχει κοστίσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ και παραμένει αναξιοποίητος.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ως δομή είναι απολύτως απαραίτητη για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των κατοίκων του νομού Άρτας, αλλά και όμορων νομών, μέχρι τώρα λειτουργούν μόνο κάποια πρωινά τμήματα Ψυχολογίας, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Κοινωνικής Εργασίας, παρά την ύπαρξη απόφασης του Δ. Σ. του Νοσοκομείου, στο οποίο υπάγεται οργανικά, για πλήρη λειτουργία του ως Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Αυτή η απόφαση παραμένει ανενεργή.

O ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και πριν και τώρα, αλλά και στην προοπτική της κυβέρνησης της Αριστεράς υπερασπίζεται την ανάγκη, όχι μόνο να παραμείνει ανοιχτό, αλλά θα παλέψει για την ανάπτυξη και την πλήρη λειτουργία του. Και όχι μόνο της συγκεκριμένης δομής, αλλά όλων για την πλήρη κάλυψη των υγειονομικών και κοινωνικών αναγκών του λαού της περιοχής. Γι' αυτό απαιτείται η ενεργοποίηση όλων και κυρίως των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και την ίδια την προνοιακή δομή. Προσωπικές απόψεις και στοχεύσεις, υπηρεσιακές τοποθετήσεις, τοπικές αδράνειες και μικροκομματικοί αποπροσανατολισμοί δεν έχουν καμία θέση. Από πλευράς μας θα κάνουμε όλες τις παρεμβάσεις, που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου