Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία έξω από τη ΔΟΥ Άρτας για τον ΕΝΦΙΑ


Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας προχώρησαν σήμερα το πρωί (Τετάρτη 24/9) μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα, ως εκδήλωση διαμαρτυρίας Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ, δίνοντας τη δική τους συμβολή στο κίνημα που εξαπλώνεται με διάφορες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με υπαλλήλους της ΔΟΥ και συναλλασσόμενους πολίτες, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας για το άδικο, ταξικά μεροληπτικό και αντισυνταγματικό αυτό μέτρο, και να μοιράσουν την παρακάτω προκήρυξη:

Ο ΕΝΦΙΑ δε διορθώνεται, καταργείται!  
Από τη Δευτέρα 22/9, άρχισαν να εμφανίζονται στο σύστημα τα νέα, «διορθωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Οι «διορθώσεις» αποδεικνύουν αυτό που γνωρίζαμε, ότι δηλαδή το πρόβλημα δεν ήταν κάποιες αστοχίες ή παραλείψεις, αλλά η υλοποίηση μιας φορολογικής πολιτικής που συνειδητά τσακίζει τους πολίτες, οι οποίοι κινδυνεύουν με δήμευση της περιουσίας.  Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός!
Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι φόρος, δεν έχει καν την έννοια της ανταποδοτικότητας. Είναι η μετάλλαξη του γνωστού χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, συμπεριλαμβάνοντας αυτή τη φορά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ένα χαράτσι που επιβάλλεται χωρίς διακρίσεις από το πρώτο ευρώ σε όλες τις ιδιοκτησίες (από αγροτεμάχια και οικόπεδα μέχρι παλιές μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους) οδηγώντας στην απόγνωση τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
Η ένταση της υπερφορολόγησης  της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας  δείχνει την εκδικητική διάθεση των υπηρετών της τρόϊκας  ενάντια στον ελληνικό λαό κι ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη  γενίκευση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. 
Ο αγροτικός κόσμος της χώρας, έρχεται κι αυτός αντιμέτωπος με τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος συνιστά φόρο δήμευσης της περιουσίας των αγροτών και έρχεται να προστεθεί στις ήδη σημαντικές επιβαρύνσεις του αγροτικού τομέα. Οι αυξήσεις του κόστους παραγωγής, ο φόρος σε σπίτια και χωράφια και το νέο φορολογικό θα επιφέρουν συντριπτικό χτύπημα στην αγροτική οικονομία και υπονομεύουν πλήρως την ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της  χώρας. 
Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αντιμετωπίζοντας ήδη σοβαρά προβλήματα πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, οδηγούνται σε απόγνωση,  ενώ τα διεθνή κι εγχώρια μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα –όλως τυχαίως– ευνοούνται προκλητικά. Η υπερφορολόγηση των πολιτών πνίγει την οικονομία και «τιμωρεί» εκείνους που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού success story. 
Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η εφαρμογή ενός κοινωνικά δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, μέσω της διαμόρφωσης  περιουσιολογίου, συνιστούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της οικονομίας.
Η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, με μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες, με την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία, δεν θα εξοντώνει την κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία και θα φορολογεί δίκαια και με προοδευτική κλίμακα το σύνολο της περιουσίας, ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου