Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου






Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ανακοίνωση του Ε.Κ. Άρτας, που στρέφεται με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων μη κατονομαζόμενων στελεχών του. Είναι φανερό ότι οι συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης, αφήνοντας στην άκρη τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, εκφράζονται ως μέλη συγκεκριμένου κόμματος, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την αγαπημένη τους επωδό ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ξεχνούν προφανώς ότι δουλειά των συνδικαλιστικών οργάνων δεν είναι η αντιδικία με τα κόμματα. Ξεχνούν επίσης ότι δουλειά του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια σε Κυβέρνηση και εργοδοσία, για την απόκρουση της πρωτοφανούς σε ένταση επίθεσης που δέχονται οι δυνάμεις τις εργασίας. Ξεχνούν τέλος ότι δουλειά του Εργατικού Κέντρου είναι να εκπροσωπεί την ενότητα της εργατικής τάξης, αντί να γίνεται πεδίο κομματικής διαπάλης. 

Δε θα ακολουθήσουμε τους συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης στον ολισθηρό κατήφορο που έχουν επιλέξει, οδηγημένοι από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος του κομματικού τους φορέα. Ακολουθώντας την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος, αποφύγαμε πάντοτε τις άκομψες παρεμβάσεις στα εσωτερικά του Εργατικού Κέντρου, ή οποιουδήποτε άλλου συνδικαλιστικού φορέα. Δεν πρόκειται να παραβιάσουμε αυτή την πάγια αρχή μας, όσο και αν προκληθούμε με ανοίκειες και συκοφαντικές επιθέσεις. Θα επιμείνουμε στην έμπρακτη θέση μας για ενότητα των εργαζομένων στον αγώνα για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και παραδίδουμε τους συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης στην κρίση των εργαζομένων και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Άρτα, 23/10/2014 
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου