Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Από την εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) Βλαχέρνας-Ξηροβουνίου στη Γραμμενίτσα


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γραμμενίτσα, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη Γραμμενίτσα, με κεντρική ομιλήτρια την Ειρήνη Κατσινοπούλου, γεωτεχνικό και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξης της "Δημοτικής Αλλαγής", Ηλίας Καραμπίκας.
Το παρόν έδωσαν ο γραμματέας της Ν.Ε. Άρτας, Ιωσήφ Γκίκας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Μπάμπης Πεσλής, και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον τόνο ωστόσο έδωσε η παρουσία δεκάδων κατοίκων της περιοχής, που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης, με ζωηρή συμμετοχή του κοινού, σε μια συζήτηση που κράτησε επί ώρες αμείωτο το ενδιαφέρον των παρισταμένων.


Έχει γίνει πλέον κοινή πεποίθηση ότι ο μνημονιακός "μονόδρομος" δε μπορεί να συνεχιστεί. Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει. Στις εκλογές του Μαΐου, ο λαός έχει τη δύναμη να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, που να αφαιρεί από την κυβέρνηση Σαμαρά κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης. Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι ανάγκη να ενισχυθεί από ένα αντίστοιχο μήνυμα, που θα βγαίνει από την κάλπη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
 Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα σταματήσει το μνημονιακό κατήφορο, δίνοντας στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να σταθεί και πάλι στα πόδια του, με ελπίδα και αξιοπρέπεια. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι μεγάλη και, μέρα με τη μέρα, γίνεται μεγαλύτερη. Κάθε μέρα που περνάει, το έργο της ανασυγκρότησης γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Η κυβέρνηση της καταστροφής πρέπει να φύγει το συντομότερο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται θαύματα. Δεσμεύεται όμως ότι θα αποκαταστήσει κατ' αρχήν το αίσθημα της δικαιοσύνης κι ότι θα επιδείξει "ταξική μεροληψία" υπέρ των ασθενέστερων τάξεων, που έχουν πληγεί από την κρίση και βρίσκονται σε απόγνωση.  Για να δοθεί ένα τέλος στην καταστροφή, για να μπορέσει ο λαός μας να ανασάνει, θα απαιτηθούν συγκρούσεις. Η επιτυχία μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα του λαϊκού παράγοντα να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και να πάρει στα χέρια του το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας.
Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γραμμενίτσα έδειξε για μία ακόμη φορά ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά σε όποιον τους προσεγγίζει με ειλικρίνεια, χωρίς εκπτώσεις και στρογγυλέματα. Η σύγχυση, ο αποπροσανατολισμός και το κλίμα τρόμου, που καλλιεργούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, δε θα έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Οι πολίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει πολιτική διέξοδο στην οργή και την αγανάκτηση του λαού μας, να σταματήσει το μνημονιακό κατήφορο και να προχωρήσει στο έργο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της αποκατάστασης του κοινωνικού κράτους και της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας.

Η Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) Βλαχέρνας-Ξηροβουνίου του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου