Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

"Ανεξάρτητοι" και μνημονιακοί μας οδήγησαν στο τέλμα

Είναι γεγονός ότι στα πλαίσια της επιβολής των σκληρών μνημονιακών πολιτικών η αυτοδιοίκηση από θεσμός λαϊκός, συμμετοχικός και δημοκρατικός μετατράπηκε (με την ανοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιρετών) σε ελεγχόμενο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού.
Οι πόροι της κατακρεουργήθηκαν από τις πολιτικές λιτότητας και οι ελάχιστοι που απομένουν ελέγχονται από το παρατηρητήριο αυτοδιοίκησης και την τρόικα.
Οι αρμοδιότητές της ψαλιδίστηκαν ή δεν μπορούν να ασκηθούν λόγω έλλειψης πόρων. Ολόκληρες υπηρεσίες της καταργούνται (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί κ.α.), με στόχο το φιλέτο των υπηρεσιών καθαριότητας και ανακύκλωσης που επιβουλεύονται οι ιδιώτες. Οι δομές αλληλεγγύης λειτουργούν τυπικά και χωρίς ουσιαστική στήριξη στα νεόπτωχα νοικοκυριά.

Μπροστά σ΄αυτή τη λαίλαπα η αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποι που θέλουν να την υπηρετήσουν έχουν ένα μέγιστο καθήκον.  Να οργανώσουν την αντίσταση των πολιτών σήμερα και να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια για ανασυγκρότηση του τόπου μας από την επόμενη μέρα της ανατροπής αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Η αυτοδιοίκηση έχει καθήκον να επιστρέψει στις ρίζες της, στους καιρούς που ήταν ένας καθαρός λαϊκός θεσμός, δίπλα στους αγώνες των πολιτών.

Η βασική κατεύθυνση της παράταξης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η σύγκλιση και οι συμμαχίες με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήματα κ.α. για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών.  Στόχος μας είναι να αντισταθούμε στην κατάργηση της αυτονομίας και της αυτοτέλειας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Η παράταξη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ θα εργαστεί βάσει συγκεκριμένου προγράμματος για την υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Διαθέτει τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν πάντα μπροστά σε όλα τα κινήματα ως ενεργοί πολίτες του Δήμου, που θα υπηρετήσουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με οράματα και ιδέες εκτός μνημονίων και καταστροφικών επιλογών.

Οι ευθύνες για όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια έχουν και χρώμα και όνομα. Όσο και αν κάποιοι υποψήφιοι θέλουν να παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι (αν και τελικά παίρνουν το χρίσμα τρέχοντας στα κομματικά γραφεία), δεν πείθουν. Όλοι οι σημερινοί «ανεξάρτητοι» συμμετείχαν και συμμετέχουν σε διάφορα σχήματα κυβερνητικά και κέντρα αποφάσεων, που με τη συμμετοχή τους και την συγκατάθεσή τους, έφτασαν το τόπο εδώ που βρίσκεται.

Αλήθεια όλοι αυτοί που έχουν όραμα και όρεξη για να προσφέρουν τι έχουν προτείνει και τι έχουν προσφέρει για να ξεπεράσουμε τη ύφεση, που διαρκεί τα τελευταία έξι χρόνια; Ποιοι από αυτούς αντέδρασαν και συμπαραστάθηκαν στους Δημοτικούς Υπαλλήλους όταν η κυβέρνηση  τους  έβαζε σε διαθεσιμότητα; Ποια είναι η άποψη τους για τους συμπολίτες μας που δεν  έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά όπως στην υγεία και για τα παιδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία; Αλήθεια γνωρίζουν πόσοι συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους λόγου των Μνημονίων;   Αποχή και συμμετοχή σε αυτό που ζούμε αυτές είναι οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Χρησιμοποιούν τις λέξεις όραμα και όρεξη για δουλειά απαξιώνοντας όλους τους υπόλοιπους Αρτινούς γιατί πρόγραμμα για την τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουν. Ξεχνούν ότι ο τόπος μας χρειάζεται ανάπτυξη, και οι πολιτικές λιτότητας στις οποίες πιστεύουν και υπηρετούν όλοι αυτοί οι Ανεξάρτητοι και όλοι αυτοί που υπερασπίστηκαν την συγκυβέρνηση μας οδηγεί όλους στην εξαθλίωση. Παίζουν  με την νοημοσύνη των πολιτών της Άρτας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος τρόπος εξόδου από την απίστευτη κρίση που διανύουμε είναι ο δρόμος της ανατροπής και της ανάπτυξης. Ανεξάρτητοι τέλος. Θέλουμε ανθρώπους που η πολιτική που πιστεύουν θα μας οδηγήσει στο διαφορετικό και όχι στο ίδιο πολιτικό κατεστημένο που από νοικοκυραίους μας έκαναν επαίτες.

                                                          Βίκυ  Σιαπάτη
                            Μέλος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Άρτας
με την παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής 

                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου