Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και εκλογή Νομαρχιακής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/12 στο Ξενοδοχείο "Κρόνος" στην Άρτα, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που απαρτιζόταν από τους αντιπροσώπους των Οργανώσεων Μελών (Ο.Μ.) του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Άρτας.  Οι αντιπρόσωποι, συνολικά 63 τον αριθμό, που είχαν αναδειχτεί μετά από εκλογές σε κάθε Ο.Μ., ενέκριναν τον απολογισμό του απερχόμενου νομαρχιακού οργάνου, ενώ οι διαδικασίες της Συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκαν με την εκλογή της πρώτης Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποφασίστηκε να είναι αποτελείται από εικοσιένα (21) μέλη. Εκλέχτηκαν επίσης δύο (2) αντιπρόσωποι στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ηπείρου.
Στη Νομαρχιακή επιτροπή εκλέχτηκαν με αλφαβητική σειρά οι παρακάτω σύντροφοι/συντρόφισσες:
  1. ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΩ
  2. ΒΑΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  3. ΒΙΤΣΙΟΥ ΑΛΙΚΗ
  4. ΓΡΕΒΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  5. ΓΚΙΚΑΣ ΙΩΣΗΦ
  6. ΖΕΡΒΑ ΕΡΜΙΟΝΗ
  7. ΖΗΣΗ ΜΙΡΑΝΤΑ
  8. ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
  9. ΜΑΓΓΟΣ ΤΑΚΗΣ
  10. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  11. ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  12. ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
  13. ΠΕΣΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
  14. ΠΙΣΤΙΩΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  15. ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
  16. ΠΡΑΜΑΓΚΙΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  17. ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  18. ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
  19. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  20. ΤΣΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
  21. ΧΑΣΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Για την Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκαν με αλφαβητική σειρά οι σύντροφοι:

  1. ΓΚΡΙΜΠΑΒΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  2. ΣΚΑΜΝΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Η εισήγηση, που διαβάστηκε από τον απερχόμενο γραμματέα, σ. Γιώργο Καρέζο, και εγκρίθηκε από το σώμα της Συνδιάσκεψης, έχει ως εξής:



Συντρόφισσες, σύντροφοι

Το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι αποφάσεις του αποτέλεσαν πολιτική τομή στη μέχρι τώρα πορεία του κόμματος. Η μετατροπή της Αριστεράς, που είχαμε δημιουρ­γήσει, σε ενιαίο, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα των μελών του είναι σήμερα μια κρίσιμη προϋπόθεση για να οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, των μνημονίων και της τρόικας, για να φέρουμε στην εξουσία την κυβέρνηση της Αριστεράς, με προοπτική τον σοσιαλισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών θα πετύχει, εφόσον καταφέρει να συνδυάσει (α) τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα, τη συντροφική αλληλεγγύη στο εσωτερικό του (β) τον κινηματικό-εξωστρεφή προσανατολισμό, την αποτελεσματικότητα στην πολιτική παρέμβαση προς την κοινωνία, και (γ) την οργανωτική ανάπτυξη, αντικαθιστώντας τη λογική της ανάθεσης με τη λογική της συμμετοχής.

Βιώνουμε σήμερα τον κοινωνικό κανιβαλισμό της παγκόσμιας κρίσης του καπιτα­λισμού και της «κοινωνίας της αγοράς, που γιγαντώνει τις κοινωνικές ανισότητες, στραγ­γαλίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες, επιδεινώνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση, κατα­στρέφει τους φυσικούς πόρους.
Οι δίδυμοι πυλώνες του πάλαι ποτέ δικομματισμού, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που επί δεκαετίες είχαν οικοδομήσει ένα στρεβλό, ανορθολογικό, πελατειακό και διεφθαρμένο παραγωγικό και πολιτικό μοντέλο, είναι οι ίδιοι που, σε δεύτερο χρόνο, άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στο ΔΝΤ, στην τρόικα και στην επιβολή των μνημονίων. Είναι οι ίδιοι που, παρά τη συρρίκνωση των ποσοστών τους, επιμένουν να κλιμακώνουν την επίθεση στα λαϊκά στρώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Η χώρα βρίσκεται σε έκτη χρονιά ύφεσης και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η τεράστια αύξηση των ανέργων, η φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, οι εργασιακές κατακτήσεις διαλύονται. Διαλύουν τις όποιες κατακτήσεις της ήδη αφυδατωμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και καταπατούν ανερυθρίαστα το Σύνταγμα. Η κυβερνητική πολιτική ασκείται μέσα από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και νομοθετήματα αμφίβολης συνταγματικής νομιμότητας.
Οι επιλογές αυτές στηρίζονται με νύχια και με δόντια από το «τρίγωνο» κυβέρνησης – τραπεζών – συστημικών ΜΜΕ. Η βία, η καταστολή και οι επιστρατεύσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη· έγιναν το μόνιμο εργαλείο αποτροπής των λαϊκών αντιστάσεων και κινητοποιήσεων, ενώ και οι ηγεσίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος δε στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Συντρόφισσες, σύντροφοι

Η σημερινή Ν.Ε. είναι προσωρινή και μεταβατική. Εκλέχτηκε το Φλεβάρη του ’13 από αντιπροσώπους που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβρη του ’12. Αποφασίστηκε να εκλεγεί 15μελής Ν.Ε., ενώ υπήρξε και η άποψη ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος και να προέλθει μέσα από συναινετικές διαδικασίες.
Στην 1η συνεδρίαση της Ν.Ε. εξελέγη ο συντονιστής γραμματέας και η 5μελής γραμματεία με ομοφωνία. Στη 2η συνεδρίαση της Ν.Ε. ορίστηκαν οι επιτροπές δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των μελών της Ν.Ε., οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι το έργο των επιτροπών ήταν σε γενικές γραμμές κατώτερο του επιθυμητού και του αναμενόμενου. Το Γραφείο Τύπου, όπως και οι υπόλοιπες επιτροπές της Ν.Ε. δε λειτούργησε ικανοποιητικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν ανταποκρίθηκε στις βασικές του υποχρεώσεις για διατύπωση του δημόσιου λόγου του κόμματος.

Στα πλαίσια των κεντρικών πολιτικών κατευθύνσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Ε. έδωσε προτεραιότητα στον κυρίαρχο πολιτικό μας στόχο για την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών και της κυβέρνησης και για την υπεράσπιση των εργαζομένων, της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών. Πιο συγκεκριμένα, έθεσε στόχους για ενεργοποίηση των οργανώσεων και των μελών στην κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ανάπτυξη του κινήματος ανατροπής.
Στο διάστημα λειτουργίας της Ν.Ε., οργανώθηκαν επισκέψεις σε διάφορα χωριά, με συνδρομή και της βουλευτού μας στο  Νομό, της σ. Όλγας Γεροβασίλη, χωρίς βέβαια να θεωρείται ότι καλύψαμε όλες τις περιοχές με ικανοποιητικό τρόπο.
Πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις: Μία εκδήλωση για τα αγροτικά, με την παρουσία του σ. Αποστόλου, υπεύθυνου για θέματα αγροτικής της Κ.Ε., και μία εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μέχρι σήμερα, πέραν των Οργανώσεων Μελών, που είχαν συγκροτηθεί αρχικά σε επίπεδο καλλικρατικού Δήμου (Αρταίων, Ν. Σκουφά, Κ. Τζουμέρκων, Γ. Καραϊσκάκη), δημιουργήθηκαν άλλες τρεις οργανώσεις, που προέκυψαν από την κατάτμηση της Οργάνωσης του Δήμου Αρταίων: Η Οργάνωση Βλαχέρνας-Ξηροβουνίου, η Οργάνωση Αμβρακικού-Κωστακιών και η Οργάνωση Αγίου Σπυρίδωνα. Η πόλη της Άρτας αποφασίστηκε να χωριστεί σε δύο ή τρεις Οργανώσεις, αλλά η υλοποίηση της απόφασης εκκρεμεί ακόμα. Η εκκρεμότητα αυτή οφείλει να αντιμετωπιστεί και να λυθεί άμεσα από την καινούργια Ν.Ε., που θα εκλεγεί από την παρούσα Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη γραμματεία της Ο.Μ. Άρτας, που κι αυτή έχει πάρει εδώ και καιρό τις αντίστοιχες αποφάσεις.

Στις εσωκομματικές διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου για το Ιδρυτικό Συνέδριο υπήρξε σχετικά ικανοποιητική συμμετοχή των μελών, η οποία όμως –παρά τον ικανοποιητικό αριθμό εγγραφής νέων μελών– δεν ξεπέρασε το 50%. Στις ψηφοφορίες υπήρξε σαφώς μεγαλύτερη συμμετοχή, που ξεπέρασε το 80% και εκλέχτηκαν 40 αντιπρόσωποι στο Συνέδριο.

Συμμετείχαμε σε διάφορες πρωτοβουλίες που είχαν να κάνουν με την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και την απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού, με αποκορύφωμα τις δημόσιες δράσεις μας στην πόλη της Άρτας για το θέμα της ΕΡΤ. Δώσαμε επίσης το παρόν σε δράσεις αντιφασιστικού χαρακτήρα, όπως και σε πρωτοβουλίες με χαρακτήρα αλληλεγγύης (ΒΙΟ.ΜΕ., συγκέντρωση τροφίμων κλπ).

Η επιρροή μας στα συνδικάτα παρουσιάζει αντιφατική εικόνα. Σε ορισμένους χώρους είναι χαμηλή έως ανύπαρκτη (π.χ. Ε.Κ.Α.), σε άλλους αρκετά ισχυρή (εκπαιδευτικοί, Νοσοκομείο, μηχανικοί).

Οι συνεδριάσεις των Οργανώσεων ήταν πολύ αραιές, με μικρή συμμετοχή μελών και περιορισμένη διάθεση ανάληψης χρεώσεων. Τα οικονομικά των Οργανώσεων, μια σοβαρή πολιτική δουλειά, δεν αντιμετωπίστηκαν συστηματικά. Η δυσκολία είσπραξης των μηνιαίων συνδρομών στερεί από τις Οργανώσεις τους αναγκαίους εκείνους πόρους, που θα μας επέτρεπαν να είμαστε πιο συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις μας και να αναπτύξουμε παραπέρα τη δουλειά μας.


Συντρόφισσες και σύντροφοι

Παρά την εκλογική μας εκτίναξη και το 27% πανελλαδικά (που στο Νομό Άρτας είναι πάνω από 29%), δεν έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα να διαμορφώσουμε εκείνους τους δεσμούς, την παρέμβαση και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία και τα οργανωμένα τμήματά της, ώστε να πείσουμε για την ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης από ένα μεγάλο, ενωτικό εργατικό-λαϊκό κίνημα και κίνημα νεολαίας.
Για να το πετύχουμε αυτό, απαιτείται:
·        Να δυναμώσουμε τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του κόμματος
·        Να ενισχύσουμε την παρέμβασή μας στα συνδικάτα και στα κινήματα
·        Να κάνουμε πιο ουσιαστική και καθημερινή την παρέμβασή μας στην Αυτοδιοίκηση
·        Να πάρουμε πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μορφών αντίστασης, αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης.

Λειτουργία της Οργάνωσης

Το οργανωτικό ζήτημα είναι κατεξοχήν πολιτικό και συνδέεται με την πολιτική μας λειτουργία και το πολιτικό μας σχέδιο, τους πολιτικούς και στρατηγικούς στόχους, αλλά και την καθημερινή δράση μας.
Σήμερα στις Οργανώσεις καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες, την ίδια στιγμή όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πολιτική λειτουργία και δράση στις Ο.Μ. και στη Ν.Ε. απέχει πολύ από αυτό που είναι αναγκαίο.
Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε ένα τέτοιο επίπεδο λειτουργίας και δράσης στις Ο.Μ., οι οποίες είναι το βασικό κύτταρο του κόμματος, που θα επιβεβαιώνει το λόγο συγκρότησής τους, δηλαδή να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο ευθύνης τους. Αυτό δεν είναι καθήκον κάποιων οργάνων, ή κάποιων στελεχών. Είναι μια συλλογική προσπάθεια όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι Ο.Μ. θα πρέπει:
  • Να λειτουργούν με το συντονισμό και την καθοδήγηση της Ν.Ε., έχοντας ευθύνη για τα θέματα της περιοχής τους και του χώρου δράσης τους.
  • Να συνεδριάζουν τακτικά, ειδοποιώντας όλους τους συντρόφους.
  • Να οριστεί από τη Ν.Ε. υπεύθυνος για κάθε μία Ο.Μ., που να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις τους και να εξασφαλίζει την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Ο.Μ. και Ν.Ε.
  • Να επιδιώκουν την εγγραφή νέων μελών, με τήρηση του καταστατικού μας. Να βοηθούν ώστε τα νέα μέλη να είναι ενεργά και να συμμετέχουν στη ζωή και στη δράση της Οργάνωσης.
  • Να είναι ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από διαδικασίες (συνελεύσεις, εκδηλώσεις, επισκέψεις κλπ) που θα έρχονται σε επαφή με την κοινωνία μέσα από μια αμφίδρομη σχέση, χωρίς υποχωρήσεις ωστόσο πάνω τα θεμελιώδη φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ και τις βασικές πολιτικές στοχεύσεις.
  • Να είναι ανοιχτές στο συντροφικό διάλογο για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, με απεριόριστο σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και στον πλούτο που αποτελούν τα ποικίλα ιδεολογικά ρεύματα που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Δεδομένου ότι οι δυνάμεις μας στη νεολαία είναι αυτή τη στιγμή περιορισμένες, θα πρέπει το κόμμα να θέσει ως κύρια στόχευση την ενίσχυση της Οργάνωσης Νέων του ΣΥΡΙΖΑ και τη διεύρυνση της απήχησής της, ποσοτικά και ποιοτικά.
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Προχωρούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτοδιοικητικά σχήματα με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με βάση τις συλλογικές θέσεις που επεξεργαστήκαμε και με τις συλλογικές θέσεις που διαμορφώσαμε με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη.
Το πρόγραμμά μας θα αποτελέσει τον άξονα για πλατιά εκλογική συνεργασία, η οποία δε μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές. Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας, που θα σαρώσει το παλιό, φθαρμένο δικομματικό σύστημα, θα αντιτάξει στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία.»
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, που εντάσσεται στον κεντρικό πολιτικό στόχο που θέτουμε, την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης.
Θα πρέπει να επιδιώξουμε συγκλίσεις και συνεργασίες με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήματα κλπ, με άξονα την απόρριψη των μνημονίων και του Καλλικράτη και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και της δημοκρατίας. Με διακριτή ταυτότητα και διακριτό αυτοδιοικητικό λόγο, ως αυτοδιοικητική έκφανση της ριζοσπαστικής, κινηματικής, κοινωνικής Αριστεράς.
Στόχος μας για το Δήμο Αρταίων, όπου υπάρχει ήδη η παρακαταθήκη της παράταξης «Δημοτική Αλλαγή», είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής της στον 2ο γύρο αρχικά και, στη συνέχεια, η επικράτησή της τη δεύτερη Κυριακή. Στους άλλους Δήμους, στόχος μας είναι η όσο καλύτερη παρουσία και εκλογική καταγραφή συνδυασμών με τα πολιτικά χαρακτηριστικά που περιγράφτηκαν πιο πάνω, χωρίς να παραιτούμαστε από την προοπτική διεκδίκησης της δημοτικής εξουσίας, όπου αυτό φαίνεται ότι μπορεί να είναι εφικτό. Για τις περιφερειακές εκλογές, όπου έχουμε ως αφετηρία την πετυχημένη παρουσία της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο», που έδωσε σημαντικές μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες, στόχος να αναδείξουμε την περιφερειακή παράταξη πρώτη δύναμη στην περιφερειακή ενότητα Άρτας και με διαφορά. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, πρέπει να στελεχώσουμε ισχυρά ψηφοδέλτια σε Δήμους και Περιφέρεια, όπου κανένας δεν περισσεύει κι όπου ο καθένας και η καθεμιά δεσμεύεται να στρατευτεί ενεργά στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Για τις Ευρωεκλογές

Οι Ευρωεκλογές αυτές θα διεξαχθούν μέσα σ’ ένα κλίμα ανάπτυξης των αγώνων των λαών της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια και τις αντιδημοκρατικές εκτροπές. Η εκλογική αυτή αναμέτρηση θα είναι καθοριστική για την ανάδειξη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για μια άλλη αρχιτεκτονική στην Ε.Ε., για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού δημόσιου δημοκρατικού και κοινωνικού χώρου, ενάντια στην κυριαρχία του πιο ακραίου επιθετικού νεοφιλελευθερισμού, ενάντια στην κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Μεγάλο πλεονέκτημα θα είναι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής όλων των ψηφοδελτίων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως δύναμης με προοπτική εξουσίας, ως δύναμης αλλαγής στην Ευρώπη. Υποψηφιότητα που καταρρίπτει τους μύθους για δήθεν «αντιευρωπαϊσμό» και «απομονωτισμό» της Αριστεράς.
Και εδώ στο Νομό μας, στόχος δε μπορεί να είναι άλλος από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά.

Παρέμβαση στα σωματεία και στα κινήματα

Παρά την αποδοχή που βρίσκουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, μικρή παραμένει η απήχησή μας στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ η συμμετοχή των μελών μας στα σωματεία και στις κινητοποιήσεις είναι πολλές φορές απογοητευτική. Η απουσία μας από το Ε.Κ.Α. και η έλλειψη οργανωμένης παρέμβασης σε μια σειρά χώρους (ΕΒΕ, αυτοαπασχολούμενοι κλπ) θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, ενώ η πετυχημένη παρουσία μας σε άλλους χώρους (π.χ. Νοσοκομείο, εκπαιδευτικοί) δε συνιστά σε καμία περίπτωση λόγο επανάπαυσης. Στόχος μας την επόμενη διετία θα πρέπει να είναι η ενεργοποίηση των μελών μας, η δημιουργία παρατάξεων στους χώρους δουλειάς και η εκλογική εκπροσώπηση στις διοικήσεις, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός ριζοσπαστικού και αποτελεσματικού εργατικού κινήματος.

Η κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση

Είναι αναμφίβολα σημαντική για τη δημόσια παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό η εκλογή βουλευτή και η επαφή που αναπτύσσεται από τη σ. Όλγα Γεροβασίλη, με περιοδείες, συναντήσεις με πολίτες και φορείς, ανάδειξη αιτημάτων στο Κοινοβούλιο κλπ. (Σημαντικές παρεμβάσεις για ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Στρατόπεδο κλπ) Έχοντας πλέον την εμπειρία, μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σύνδεση των πολιτικών στόχων και αναγκών των Ο.Μ. με την παρουσία και τη βοήθεια της βουλευτού, με οργανωμένες περιοδείες για ανάδειξη θεμάτων, προετοιμασμένες ομιλίες σε στέκια, καφενεία κλπ, με συμμετοχή στη συζήτηση και του υπεύθυνου του τομέα αυτού της τοπικής Οργάνωσης.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Αυτές είναι οι αρχικές προτάσεις που φιλοδοξούν να γίνουν η αρχή ενός γόνιμου διαλόγου τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Άρτας. Δεν είναι οι αριθμοί και οι συσχετισμοί που πρέπει να κυριαρχήσουν. Αυτό που είναι κύριο είναι η συντροφικότητα, η ανιδιοτέλεια, ο κοινός σκοπός, οι αξίες της Αριστεράς. Στην πράξη και στη δράση σφυρηλατούνται η ενότητα και η αποτελεσματικότητα του κόμματος.
Από την 1η μας Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βγει με νέα δυναμική, με αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα, με ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και τα προβλήματα του Νομού μας.
Για έναν ΣΥΡΙΖΑ ριζοσπαστικό, μαχητικό, πρωτοπόρο, που θα εκφράσει την ανάγκη της δημοκρατικής κοινωνικής ανατροπής, που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει την κυβέρνηση και να στηρίξει τις λαϊκές ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου