Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΜΑΗΣ 2016


Μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, σκληρής λιτότητας, χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα καθόταν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, επισφραγίστηκε μια θεμελιώδης αλλαγή της εικόνας. Μια αλλαγή η οποία συντελείται εδώ και καιρό και έχει να κάνει με τη διεθνή εικόνα της χώρας, με την ευρωπαϊκή πορεία της, με τη συμβολή μας και το ρόλο που διαδραματίσαμε σε δύσκολα ζητήματα αλλά και με τους συμμάχους που έχουμε δίπλα μας πλέον σε όλη την Ευρώπη.
Σήμερα η Ελλάδα πια δεν είναι απομονωμένη, αλλά βρίσκει ισχυρή υποστήριξη από μια σειρά πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων που έχουν κατανοήσει ότι δικαιούται επιτέλους να γυρίσει σελίδα. Να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και του δανεισμού και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Η αλλαγή αυτή η οποία συντελείται δεν μας χαρίστηκε αλλά είναι αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευση και των πολιτικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης από το Γενάρη του 2015.
Για πρώτη φορά η χώρα έχει και επίσημα έναν οδικό χάρτη για την απομείωση του ελληνικού χρέους και προβλέπονται με σαφή βήματα, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν μέχρι την 24η του Μάη και θα οδηγήσουν σε ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. Η ελπίδα του λαού μας μετά από αυτές τις εξελίξεις αναγεννιέται, ενώ ταυτόχρονα η διαπλοκή τόσων χρόνων ξεσκεπάζεται και οδηγείται στη δικαιοσύνη. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της έξι χρόνια σκοταδιού, βλέποντας επιτέλους το φως της ανάπτυξης.
Είναι η ώρα λοιπόν να γίνει σωστός σχεδιασμός για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, ώστε να βγούμε από το καθεστώς της επιτροπείας και ταυτόχρονα να στρέψουμε την προσοχή μας στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα Κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο εσωτερικό της χώρας για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων των χαμηλότερων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων ενώ ταυτόχρονα στο εξωτερικό δίνει σκληρές μάχες με ορατά αποτελέσματα για την επάνοδο των θεμελιακών ιδρυτικών  αξιών της Ευρώπης.

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Τη νίκη του λαού μας η οποία θα επιτευχθεί με την έξοδο από την επιτροπεία, με τη δημιουργία ενός κράτους διαφάνειας με κοινωνική ευημερία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου