Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τ
MHMA ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΝΟΔΕ Άρτας ενημερώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκφραστές της πολιτικής του, που κατέχουν σήμερα θέσεις ευθύνης στο δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής μας, δεν προτίθενται να αφήσουν να συνεχιστεί - όταν και όποτε αποκαλύπτεται - ο αδιαφανής και χωρίς κανόνες τρόπος λειτουργίας του. Ούτε θα επιτρέψουν να βαφτίζεται, πονηρά και σκόπιμα, ως γραφειοκρατία η ουσιαστική νομιμότητα. Επειδή πιστεύουμε βαθιά πως τόσο η παροχή δημόσιας υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας, όσο και τα δικαιώματα των εργαζομένων θα εξασφαλιστούν με την εφαρμογή των ίδιων για όλους κανόνων, με τη λήψη δίκαιων, νόμιμων κι ελέγξιμων από όλους αποφάσεων, με την θέσπιση και τήρηση αποτελεσματικών διαδικασιών. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν πολίτες «πιο ίσοι» από τους υπόλοιπους, είτε αυτοί είναι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είτε χρειάζονται τις υπηρεσίες του. Αποκαθιστώντας, έτσι, την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο χαρακτήρα και την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου. Αποκαθιστώντας, βήμα – βήμα,  την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην χρηστή του διοίκηση. Το σπάσιμο του τετράπτυχου σπατάλη – υποχρηματοδότηση – ιδιοτέλεια - πελατειακές σχέσεις είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας αντίληψης κι αποτελεί βασική μας μέριμνα.
Επίσης, η αποκατάσταση της αλήθειας στο δημόσιο λόγο είναι βασική μας επιδίωξη. Δεν είναι λοιπόν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας, οι αμοιβές τους καταβάλλονται κανονικά κι έγκαιρα. Το πρόβλημα που αφορά την πληρωμή των εφημεριών δεν οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις των μελών της σημερινής του διοίκησης που όρισε στα μέσα του Δεκέμβρη η Κυβέρνηση ούτε σε υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας εκ μέρους της. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από δυσλειτουργία των αρμόδιων για τις εφημερίες οργάνων και υπηρεσιών του νοσοκομείου, έρχεται απ’ την προηγούμενη περίοδο, η επίλυσή του είναι πολιτική μας επιλογή, έχει δρομολογηθεί κι αυτά είναι ήδη γνωστά στους εργαζόμενους.
Όσον, δε, αφορά τον αξονικό τομογράφο είναι αποκαλυπτική τόσο της ποιότητας της επιχειρηματολογίας όσο και των κινήτρων και των προθέσεων της  η παντελής άγνοια του Τμήματος Υγείας της ΝΟΔΕ Άρτας για τη δυνατότητα και το κοστολόγιο επισκευής του, όσο και η ψευδέστατη συσχέτιση των κοστολογίων με την εξυπηρέτηση των ασθενών απ’ το μοναδικό ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο της πόλης μας που διαθέτει αξονικό. Σπεκουλάρει μικροπολιτικά η ΝΔ χρησιμοποιώντας μασημένη παλιά τροφή σχετικά με τον αξονικό. Οι διαδικασίες για την προμήθεια του οποίου έχουν δρομολογηθεί απ’ τη διοίκηση του Νοσοκομείου μας και προχωρούν με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς.
Ο νευραλγικός χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Όταν μάλιστα αυτή γίνεται με ψεύδη, ατεκμηρίωτη καταστροφολογία και κινδυνολογία. Και πολύ περισσότερο όταν γίνεται απ’ αυτούς που τη δεκαετία 2010-2015 μείωσαν προϋπολογισμούς, προσωπικό και μισθούς στο ΕΣΥ, διέλυσαν τον ΕΟΠΥΥ  κι είναι γνωστό πως αντιμετωπίζουν, ιδεολογικά, την υγεία ως εμπόρευμα κι όχι ως κοινωνικό αγαθό.
Άρτα 20.05.2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου