Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας και εκπρόσωποι εκπαιδευτικοί του Τμήματος Παιδείας, συναντήθηκαν την Πέμπτη 19 Μάη με το διευθυντή Α/βάθμιας εκπαίδευσης, κ. Λεωνίδα Γκόρο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα εκπαίδευσης που αφορούν στο νομό της Άρτας. Έγινε μια επισκόπηση των δυσκολιών της σχολικής χρονιάς που τελειώνει και του τρόπου με τον οποίο αυτές ξεπεράστηκαν. Διαπιστώθηκε ότι σε γενικές γραμμές υπήρξε ομαλότητα και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε αναλώσιμα είδη, όσον αφορά στο νομό της Άρτας.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μια σε βάθος συζήτηση σχετικά με το Νέο σχολείο το οποίο θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά. Ένα σχολείο το οποίο θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές. Ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα που δεν θα αφορά μόνο τα ΕΑΕΠ, δηλαδή το 1/3 των σχολικών μονάδων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά θα αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων. Έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να λειτουργήσει το Νέο σχολείο καθώς και επισημάνσεις από την πλευρά του διευθυντή, για ζητήματα που αφορούν στην πρακτική εφαρμογή του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος Παιδείας υπογράμμισαν την ανάγκη για τις αλλαγές στη δομή του προγράμματος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την επέκταση των μαθημάτων των ΕΑΕΠ ώστε να μην υπάρχουν σχολεία δύο ταχυτήτων αλλά το ποιοτικό αυτό πρόγραμμα να το παρακολουθούν όλοι οι μαθητές.
Αυτό το σχολείο χρωστάμε στα παιδιά μας, αυτό θα καταθέσουμε στην ελληνική κοινωνία, όλοι μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον που οφείλουμε στη νέα γενιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου