Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ψήφισμα της Α' Ο.Μ. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ (28-5-2015) για τη διαπραγμάτευση και την ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές






Οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές. Η Κυβέρνηση που προέκυψε με τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, βρίσκεται μπροστά σε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και τις προοπτικές της Αριστεράς για πολλές δεκαετίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της Κυβέρνησης, εκτινάχτηκε μέσα σε λίγα χρόνια από το 4% στο 36%, πατώντας πάνω στην κοινωνική απαίτηση για αποκατάσταση της συλλογικής («εθνικής») αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, για την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής νομιμότητας, κόντρα στο «Κράτος Έκτακτης Ανάγκης» των Μνημονίων.

Τη στιγμή αυτή, οι δημοσκοπήσεις και η καθημερινή επαφή μας με τον κόσμο πιστοποιούν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να δεχτεί νέα μέτρα λιτότητας, αλλά αντίθετα στηρίζει την Κυβέρνηση να μείνει ακλόνητη στις εξαγγελίες της για έξοδο της χώρας από τον φαύλο κύκλο λιτότητας/ύφεσης και να προχωρήσει στην υλοποίηση των προγραμματικών της δηλώσεων, με βάση τις οποίες πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόμαστε τις αφόρητες πιέσεις, που υφίσταται η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Τις έχουμε άλλωστε συλλογικά προβλέψει στα κείμενα του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου, όπου και αναλάβαμε τη δέσμευση ότι  «θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει».

Θεωρούμε αδιανόητο κάθε σενάριο για υπαναχώρηση από τη δέσμευση αυτή. Δεν πρόκειται μόνο για την αξιοπιστία του πολιτικού μας φορέα, αλλά για το μέλλον της χώρας και τις προοπτικές της Αριστεράς σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα μάτια της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε μόνο μία επιλογή: Να νικήσουμε!

Σημ.: Το παραπάνω ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην ολομέλεια της Α' Ο.Μ. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ (28-5-2015) και κατατίθεται στη Ν.Ε. Άρτας για προώθηση στην Κ.Ε. και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου