Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Άρτας


Την Τρίτη 5 Μαΐου, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσκομείο Άρτας και συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού, στις συνθήκες εργασίας αλλά και στα γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με τις Δημόσιες Δομές παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόληψης στο νομό. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα πιο κάτω:

  • Αύξηση των προϋπολογισμών και των δημόσιων δαπανών για τα δημόσια Νοσοκομεία, έτσι ώστε να υπάρχει επάρκεια σε υλικά, φάρμακα και υπηρεσίες. Η κατάσταση, έτσι όπως έρχεται από το παρελθόν, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η πολιτική που έχει ακολουθηθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, έχει οδηγήσει τα Δημόσια Νοσοκομεία σε ασφυκτικό κλοιό. Οι οριζόντιες περικοπές των προϋπολογισμών για φάρμακα και υλικά, που στην περίπτωση του Νοσοκομείου της πόλης μας είναι της τάξης του 60%, συνδυαζόμενες με την αύξηση του αριθμού των ασθενών που επισκέπτονται το Νοσοκομείο –λόγω και της κατάρρευσης των Δημόσιων Δομών των γύρω νομών– έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον ιδιαίτερα προβληματικό.

  • Αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες και τις βάρδιες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να μην υπάρξει ξανά το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας.

  • Προσλήψεις ιατρικού, παραϊατρικού, επιστημονικού, διοικητικού και τεχνικού εξειδικευμένου προσωπικού.

  • Λειτουργία και οργάνωση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας και πρόληψης και στελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού, ώστε να παρέχονται σε όλους δημόσιες και ποιοτικές υπηρεσίες.

  • Λειτουργία του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης.

  • Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την κατάργηση του χαρατσιού των 5 €, καθώς και για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο σύστημα υγείας.

Από την πλευρά του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων, μπήκαν και τα αιτήματα της κατάργησης των απογευματινών ιατρείων με ιδιαίτερη αναφορά στην παράτυπη τιμολόγηση της μαστογραφίας, της εκδίωξης των ιδιωτικών συνεργείων από τους χώρους δουλειάς, της κατάργησης της ΕΣΑΝ ΑΕ, της ένταξης των υγειονομικών σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, της κατάργησης όλων των χαρατσιών στην υγειονομική περίθαλψη.

Από την πλευρά της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώθηκε η αμέριστη συμπαράσταση στον καθημερινό αγώνα των εργαζόμενων στον χώρο του Νοσοκομείου καθώς και η βούληση αλλαγής όλων των μνημονιακών μέτρων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην κατευθυνση της δημιουργίας ενός πραγματικά Δημόσιου Συστήματος Υγείας και πρόληψης για όλους τους πολίτες, χωρίς περιορισμούς στην πρόσβαση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα Βιβλιάρια Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ), χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 11 Μαίου και προωθεί η κυβέρνηση, καθώς και για την κατάργηση του 5ευρου. Επίσης τονίστηκε το ότι είναι πλέον γεγονός η αποπληρωμή των δεδουλευμένων του 2014 και προωθούνται άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του 2012 και 2013.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων του Νοσοκομείου και της τοπικής κοινωνίας και θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του τόπου.

Το γραφείο τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας
Άρτα, 9 Μαΐου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου