Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το Ιδρυτικό Συνέδριο (10-14/7/2013)



Ο  ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ  ετοιμάζεται για το Ιδρυτικό Συνέδριό του, που θα γίνει στην Αθήνα από 10-14 Ιουλίου. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες για την κοινωνία και τη χώρα μας συνθήκες, όπου η οικονομική κρίση και οι σκληρά ταξικές εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, υπό τις εντολές της τρόϊκας, διαλύουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας, οδηγώντας το λαό μας στην εντεινόμενη φτώχεια και εξαθλίωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αποτελώντας τη μοναδική ελπίδα της κοινωνίας για διέξοδο και σωτηρία από την καταστροφή, προχωρά στο ιδρυτικό του συνέδριο, με πλήρη συναίσθηση της βαριάς ευθύνης και των καθηκόντων που έχει έναντι του ελληνικού λαού. Με στόχο να σταματήσει την προϊούσα εξαθλίωση κι εκφράζοντας πολιτικά τον κόσμο της εργασίας, οφείλει να οργανώσει τη δημοκρατική ανατροπή του πολιτικού συστήματος και ν΄ανοίξει το δρόμο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, στηριγμένης σε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα θέσει τη χώρα σε νέα τροχιά. Το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  θα αποτελέσει για τις δυνάμεις τις ριζοσπαστικής αριστεράς της χώρας μας ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» και θα μετατρέψει την ελπίδα της ριζικής αλλαγής και της κυβέρνησης της αριστεράς σε στόχο εφικτό, ενώ παράλληλα θα συντελέσει στη συγκρότηση ενός σύγχρονου, αριστερού δημοκρατικού ενιαίου κόμματος, με σχέσεις αλληλεγγύης κι εμπιστοσύνης τόσο με τα μέλη του όσο και με την ίδια την κοινωνία.

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κοινωνία, μαζί με τη δημοκρατική συγκρότησή του, ως ένα πραγματικό κόμμα των μελών του, μέσω μιας νέας κοινής ριζοσπαστικής πολιτικοποίησης, με άμεση σχέση και αλληλεπίδραση με τις ενεργές συλλογικότητες της αντίστασης και της αλληλεγγύης, με τα κινήματα και τους αγώνες από τα κάτω, θα βοηθήσει ώστε να δοθούν νικηφόρα οι μάχες που έρχονται.
Σχεδιάζουμε ένα κόμμα ανοικτό και δημοκρατικό, μαζικό αλλά και αποτελεσματικό, πλουραλιστικό και πολυτασικό και συγχρόνως με ενιαία έκφραση και δημόσια παρουσία, με θεμέλιο τον συλλογικό τρόπο άσκησης της πολιτικής, με συντροφικότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό στη διαφορετική άποψη, θεμελιωμένο πάνω στις ιδέες και τις αξίες της αριστεράς, που έρχονται από μακριά και στοχεύουν ακόμα μακρύτερα. Στο κόμμα μας δεν χωρούν παραγοντισμοί και προσωπικές στρατηγικές, ούτε μηχανισμοί και παραλυτικές ισορροπίες, ούτε απολίτικες συμπεριφορές και πρακτικές που χαρακτηρίζουν τα κόμματα του αστισμού.
Μετά από περίπου μια δεκαετία κοινής πορείας, υπερβαίνουμε πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών και φτιάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Σ΄αυτή την κατεύθυνση και μ΄αυτή την προσδοκία, αλλά και την ευθύνη για την διεξαγωγή ενός επιτυχημένου συνεδρίου που θα  αποτελέσει πραγματική «τομή» για το μέλλον της αριστεράς και της κοινωνίας, οι 40 εκλεγμένοι σύνεδροι από τις οργανώσεις του Νομού Άρτας, αλλά και όλα τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας, θα δώσουμε το παρόν και τον καλύτερο εαυτό μας, σ΄αυτή την κορυφαία για τον χώρο μας πολιτική διαδικασία, όπως επίσης και σε όλες τις πολιτικές μάχες που έρχονται .-

Άρτα, 4/7/2013
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου