Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»


Τουλάχιστον αμετροεπείς  μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Άρτας, Γιώργου Στύλιου, για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο ΤΕΙ Ηπείρου και το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.
Οι πολιτικές αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης, που εφαρμόζει  Μνημόνια οδήγησαν στο Σχέδιο «Αθηνά». Γι’ αυτό ας μη μιλάνε για καταστροφή, όσοι με την ψήφο  τους επιλέγουν την καταστροφή. Για το νομό της Άρτας έχουν ονοματεπώνυμο: Στύλιος και Γκόκας.
Στις αρχές Φλεβάρη ο  κ. Στύλιος πανηγύριζε για το Σχέδιο «Αθηνά» και πως αυτό ενισχύει το ΤΕΙ Ηπείρου. Τι μεσολάβησε κ. Στύλιο;  Τι άλλαξε; Ποιοι γνώριζαν τις εξελίξεις; Γιατί τις αποσιώπησαν; Τι διαπραγματεύτηκαν σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτίνα Όλγα Γεροβασίλη δεν έχουμε το ρόλο του μετά Χριστόν προφήτη, αλλά εγκαίρως είχαμε επισημάνει, ότι το Σχέδιο «Αθηνά» είναι η καταστροφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όποια "κοπτοραπτική" και αν γίνει.
Ούτε αρνηθήκαμε, ούτε αρνούμαστε την κοινή πάλη σε σοβαρά ζητήματα, αλλά εμείς ασκούμε την ίδια πολιτική και εντός και εκτός νομού Άρτας, και εντός και εκτός Βουλής. Ακόμα και τώρα δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα και το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής να μην κλείσει, αλλά και το Σχέδιο «Αθηνά» ν’ αποσυρθεί και ν’ ανοίξει ο δρόμος της ουσιαστικής αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ακαδημαϊκά, κοινωνικά και επιστημονικά κριτήρια στην κατεύθυνση της περιφερειακής αποκέντρωσης, αλλά και της διατήρησης του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των Ιδρυμάτων.
Ήδη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας υπήρξε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση, καθηγητές, αλλά και σπουδαστές. Η βουλευτίνα συναντήθηκε με τον υπουργό και του έδωσε τα αληθινά στοιχεία όσον αφορά το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, αλλά και την Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας.  Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ανοιχτή διαβούλευση για σχέδιο «Αθηνά», στην οποία απεσταλμένος του ΤΕΙ Ηπείρου ήταν ο πρώην πρόεδρος Γρηγόρης Γκίκας, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και η Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσαν ερώτηση για τη διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου «Αθηνά», αλλά και αίτηση  κατάθεσης εγγράφων στα οποία βασίστηκε η τελική πρόταση του υπουργείου ερήμην της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Κι αλήθεια κ. Στύλιο γνωρίζατε, ενημερώσατε το ΤΕΙ Ηπείρου και την αρτινή κοινωνία ότι τη μελέτη για το Σχέδιο «Αθηνά» εκπόνησε το ΙΕΚ Ακμή;

Το γραφείο τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου