Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας για την απεργία και την επιστράτευση των καθηγητών


Μετά τους λιμενεργάτες και τους εργαζόμενους στο Μετρό, η κυβέρνηση Σαμαρά καταφεύγει στο μέτρο της επιστράτευσης για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Τι κι αν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς προ διετίας μόλις αποδοκίμαζε την πολιτική επιστράτευση και την αποκαλούσε “χουντική μέθοδο”; Άλλωστε, με τόσους και τόσους δεδηλωμένους χουντικούς και λοιπούς ακροδεξιούς που συμπεριέλαβε στην κυβέρνησή του, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον κ. Σαμαρά. H επιστράτευση όμως των καθηγητών έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Οι καθηγητές επιστρατεύτηκαν “προληπτικά”, προτού καν οι συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις για την απεργία. Όσο προφανής κι αν είναι η αντισυνταγματικότητα της προληπτικής επιστράτευσης, άλλο τόσο προφανής είναι η περιφρόνηση των μνημονιακών κυβερνήσεων για τη συνταγματική νομιμότητα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Τη στιγμή που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κλείσει πάνω από 900 σχολεία την τελευταία τριετία, τη στιγμή που μοιράζονται φωτοτυπίες αντί για βιβλία, τη στιγμή που οι σχολικές αίθουσες έμειναν χωρίς θέρμανση έναν ολόκληρο χειμώνα, η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται “να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά”. Μια κυβέρνηση που εκτόξευσε την ανεργία των νέων στο 65%, προσπαθεί τώρα να μας πείσει ότι είναι οι καθηγητές αυτοί που μπαίνουν εμπόδιο στο μέλλον των παιδιών.  Μια κυβέρνηση που προστατεύει ακόμα και σήμερα τα δικά της παιδιά στο Δημόσιο κι εξακολουθεί να καλλιεργεί κάθε είδους πελατειακές σχέσεις στον κρατικό μηχανισμό, προσπαθεί τώρα να μας πείσει ότι φταίνε οι “τεμπέληδες εκπαιδευτικοί”, που αυτοί τουλάχιστον έχουν διοριστεί μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Όσο για τις δέκα χιλιάδες αναπληρωτές, που από Σεπτέμβρη θα στέκονται κι αυτοί στις ουρές του ΟΑΕΔ για μια κάρτα ανεργίας, η κυβερνητική “ευαισθησία” δεν έχει κάτι να μας πει. Όπως δεν έχει να μας πει τίποτα για τον απροσδιόριστο αριθμό μόνιμων εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε καθεστώς επισφάλειας ως “υπεράριθμοι”, τη στιγμή που τη στιγμή που χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε χρόνο από έλλειψη εκπαιδευτικών.

Στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις. Στόχος είναι να συντριβούν οι κοινωνικές αντιστάσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Στόχος είναι να καταργηθεί de facto το δικαίωμα στην απεργία και να ποινικοποιηθεί κάθε μορφή λαϊκής κινητοποίησης, ώστε να προχωρήσουν χωρίς αντιστάσεις τα σχέδια εξαθλίωσης της κοινωνίας. Το δόγμα «Νόμος και Τάξις», που εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε με τη νομιμότητα, ούτε με την τάξη, ούτε με τη Δημοκρατία. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν έχει να κάνει μόνο με το μέλλον του δημόσιου σχολείου. Έχει να κάνει με την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όλων μας, έχει να κάνει με το μέλλον της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας καλεί όλους τους πολίτες (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, άνεργους) να δώσουν μαχητικό παρών στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Άρτας την Πέμπτη 15/5, ώρα 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Κιλκίς, ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου