Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Καθηγητών Άρτας


ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

1. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών Άρτας χαιρετίζει τους μαχόμενους καθηγητές, που με ενότητα, αξιοπρέπεια και μαχητικότητα έδωσαν ένα καθαρό μήνυμα για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών τους δικαιωμάτων. Μαζί με τους χιλιάδες και χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, έδωσαν την απάντηση στις πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Παρά την τρομοκρατία της πρωτοφανούς πολιτικής επιστράτευσης, έστειλαν με τις πρωτόγνωρες μαζικές γενικές συνελεύσεις και τις μαχητικές διαδηλώσεις τους σε όλη την κοινωνία το μήνυμα ότι αντιτάσσονται στη μετατροπή της χώρας σε διαρκές στρατόπεδο συγκέντρωσης. Έστειλαν μήνυμα ότι η δημοκρατία στη χώρα δεν αποτελεί ιδιοτελή συντεχνιακή υπόθεση, αλλά αφορά όλη την κοινωνία.

2. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών Άρτας καταγγέλλει την πρακτική τρομοκρατίας που εφαρμόζεται σε βάρος των καθηγητών του νομού από τις αρμόδιες αρχές.
Με προφορικές εντολές, δημιουργούν ένα πρωτοφανές πλαίσιο αυθαιρεσιών, καταρρακώνοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας των καθηγητών. Τους μετακινούν από σχολείο σε σχολείο, πέρα από την έδρα της εργασίας τους. Τους υποχρεώνουν, αγνοώντας ακόμα και προσωπικά ανθρώπινα προβλήματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης, να συγκεντρώνονται σε χώρους σχολικών συγκροτημάτων, χωρίς τίποτα να έχει σχέση με τα διδακτικά τους καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, για τις οποίες υποτίθεται ότι έγινε η τρομοκρατική επιστράτευση.
Στήνουν αδιάντροπα Αμυγδαλέζες στην Άρτα. Στο Γυμνάσιο Κωστακιών, στο Δεύτερο Γυμνάσιο Άρτας, στο Τέταρτο Γυμνάσιο Άρτας και αλλού, με συγκεντρωμένους εκατοντάδες επιταγμένους καθηγητές. Αυτή τη δημόσια εκπαίδευση υπηρετούν. Απαιτούμε να σταματήσει η πρακτική αυτή.
Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουν τα μνημονιακά γκέτο σε φωλιές διαμαρτυρίας, υπογράφοντας κείμενα διαμαρτυρίας, καλώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δίνοντας συνεντεύξεις, πραγματοποιώντας δράσεις οποιασδήποτε μορφής κρίνουν.

3. Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, καλούμε καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Άρτας να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη ενημέρωση των καθηγητών για τις εξελίξεις, καλώντας έκτακτη γενική συνέλευση.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Άρτα 17-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου