Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Άρτας για το κυβερνητικό πραξικόπημα στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τη 19η κατά σειρά!) η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε με πρωτοφανή αντιδημοκρατική, πραξικοπηματική μεθόδευση στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, παγώνοντας το σήμα στον αέρα και φέρνοντας στο φέρνοντας στην μνήμη του ελληνικού Λαού μερικές από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του.

Η φίμωση της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας, πέρα από το χτύπημα στο δικαίωμα της πληροφόρησης και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων, δίνει το φιλέτο της ενημέρωσης-διαφήμισης και των δημόσιων συχνοτήτων στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα μονοπώλιο ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα της ενημέρωσης, αυξάνοντας παράλληλα τα  κέρδη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το γεγονός ότι επιδιώκει με παρόμοιο τρόπο και το κλείσιμο και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και ξεπουλώντας το Δημόσιο πλούτο και τα Δημόσια αγαθά.

Εκφράζουμε την πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τον ελληνικό Λαό να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.Το προμελετημένο έγκλημα κατά της ΕΡΤ δε μπορεί να περάσει έτσι! Ο αγώνας της ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του τέλους για την τρόικα εσωτερικού, τα μνημόνια και την αυταρχική εκτροπή. Ο αγώνας για την ΕΡΤ είναι αγώνας όλων μας.

Η Δημόσια Ραδιοφωνία-Τηλεόραση ανήκει στο Λαό!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Όλοι/όλες στους δρόμους!
Ή εμείς, ή αυτοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου