Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Κινδυνολογία Σαμαρά στον αγροτικό κόσμο




Δελτίο Τύπου (για τον αγροτικό κόσμο)
Ο κ.Σαμαράς και τα κυβερνητικά στελέχη σπέρνουν την κινδυνολογία σε όλα τα θέματα και με όλους τους δυνατούς τρόπους. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τους προς τον αγροτικό κόσμο, αναφορικά με τη δήθεν απώλεια των χρημάτων από την ΚΑΠ, στην περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Αυτό αποτελεί θράσος. Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου συμφώνησε και αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τη νέα ΚΑΠ που μέχρι το 2020 μειώνει δραστικά το αγροτικό εισόδημα λόγω των μεγάλων περικοπών των κονδυλίων. Τα χαμένα χρήματα είναι αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών. Οι ίδιοι είναι οι αυτουργοί τόσο για αυτό, όσο και για το ξεπούλημα της ΑΤΕ, για την εξοντωτική φορολογία , για τις παρακρατήσεις ενισχύσεων και επιστροφών, για την στοχοποίηση του αγροτικού κόσμου.
Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και προτείνει την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ με ανακατανομή πόρων από τα πλεονασματικά προϊόντα του Βορρά στα ελλειμματικά του Νότου (οπωροκηπευτικά, ελαιόλαδο, ζάχαρη κλπ). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, την οποία παρουσίασε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα ( αναπτυξιακή Αγροτική τράπεζα, διαχείριση κόκκινων δανείων, νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, μείωση κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο-ρεύμα- εφόδια, παρεμβάσεις στις υποδομές για αποταμίευση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού, επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, αναθεώρηση της ΚΑΠ με αύξηση των ενισχύσεων).
Ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει πλέον καλά ότι οι δήθεν μνημονιακοί σωτήρες, είναι οι νεκροθάφτες του εισοδήματος και της αξιοπρέπειας του.
Μόνη προοπτική: κυβέρνηση της Αριστεράς
Μόνη λύση: ΣΥΡΙΖΑ
Άρτα, 12 Ιανουαρίου 2015

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αρτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου