Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κυνική προσπάθεια προεκλογικής εξαπάτησης και κατατρομοκράτησης της μεσαίας τάξης

Δελτίου τύπου
(για τα ασύστολα ψεύδη της κ. Σπυράκη και της ΝΔ αναφορικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία)


Υπό την καθοδήγηση του κ. Σαμαρά, η κ. Σπυράκη προσπάθησε χθες να μας πείσει ότι «μπήκε στο μυαλό» του κ. Τσίπρα! Με δελτίο τύπου η ίδια αποφαίνεται ότι  «ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να τετραπλασιάσει το φόρο ακινήτων για τη μεσαία τάξη”.  
Πρόκειται για ακόμη μία κυνική προσπάθεια προεκλογικής εξαπάτησης και κατατρομοκράτησης της μεσαίας τάξης. Μόνο που για κακή τύχη του απερχόμενου κ. Σαμαρά η μεσαία τάξη έχει ήδη γνωρίσει στο πετσί της την πολιτική του (όπως και των άλλων μνημονιακών πρωθυπουργών) που κυριολεκτικά την εξόντωσε: εισοδηματική ανέχεια, εφιαλτική ανεργία και λουκέτα, υπερφορολόγηση, υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διάλυση κοινωνικού κράτους.  Οι πολίτες γνωρίζουν επίσης πολύ καλά  τα ασύστολα ψεύδη και τις υποσχέσεις του κ. Σαμαρα για δήθεν φοροελαφρύνσεις,  που αποδεικνύονταν πάντοτε κάλπικες, καθώς παγιωνόταν τα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ), αυξανόταν ο φόρος εισοδήματος, επεκτείνονταν τα τεκμήρια, πολλαπλασιάζονταν τα πρόστιμα, οι ποινικές διώξεις και τα αυτόφωρα για οφειλές προς το Δημόσιο.

Η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει άμεσες φορολογικές ελαφρύνσεις για την πλειοψηφία των πολιτών ύψους 3,5 δις ευρώ, οι οποίες θα καλυφθούν κυρίως:  α) από την πάταξη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, από την πάταξη του λαθρεμπορίου ,την επίσπευση των ελέγχων στις λίστες Λαγκάρντ- Λιχτενστάιν κλπ, στις ενδοομιλικές συναλλαγές,  στις offshore εταιρείες, στα εμβάσματα και τα ακίνητα του εξωτερικού κλπ, β) από την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους, αντί για φόρο από το πρώτο ευρώ που ισχύει σήμερα για ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αγρότες κ.α,   γ) από την  κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την θέσπιση ενός Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με βάση νέες, πραγματικές αντικειμενικές αξίες, προοδευτική κλιμάκωση και υψηλό αφορολόγητο όριο. Έναν φόρο που δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία (εκτός από περιπτώσεις υπερπολυτελών κατοικιών), ούτε τη μικρομεσαία ιδιοκτησία, δ) από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών προς το Δημόσιο με βάση το εισόδημα και την φοροδοτική ικανότητα του καθενός, αλλά και την ταυτόχρονη παύση των ποινικών διώξεων και της αυτόφωρης διαδικασίας και τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας σε όσους μπαίνουν στη ρύθμιση και ε) τέλος, από την εφαρμογή του περιουσιολογίου, για να υπάρξει επιτέλους φορολογική δικαιοσύνη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των ασθενέστερων.

 Αυτά τα φορολογικά μέτρα αποσκοπούν, μαζί με άλλα, όχι μόνο στην ανακούφιση των πολιτών, αλλά και στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να βγει ο λαός μας από τη μέγγενη της υπερφορολόγησης και της λιτότητας και ν΄ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και την κοινωνική προκοπή.-

Άρτα, 16-1-2015                            
Το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου