Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη Σαμαρά στην Άρτα - Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Δελτίο Τύπου

Δώδεκα μέρες πριν τις  εθνικές εκλογές, που θα σημάνουν και το τέλος της διακυβέρνησής  του, ο κ. Σαμαράς  ερχόμενος στην Άρτα και έχοντας μια εικόνα για το Νομό που του ενέπνευσε δήθεν  «αισιοδοξία»- αφού οι  συνομιλητές του φρόντισαν προηγουμένως πολύ καλά να του αποκρύψουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας, με την χαμηλή ανάπτυξη και παραγωγή, την ανεργία, τη φτώχεια  και την απομόνωση,  προβλήματα που τον κατατάσσουν άλλωστε στις τελευταίες θέσεις της χώρας και της Ευρώπης-  «τακτοποίησε» κιόλας  κάποια από τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, με μερικά  τηλέφωνα που έκανε στα γρήγορα από το γραφείο του κ. Δημάρχου! ….Έτσι, για να μας αποδείξει πόσο αποφασισμένος  και  αποτελεσματικός είναι σ΄αυτά που υπόσχεται!
Ο αρτινός λαός όμως, δεν είναι «ιθαγενείς που τρελαίνονται για καθρεφτάκια». Γνωρίζουν ότι η  αδιαφορία για την προώθηση μεγάλων έργων ανάπτυξης της περιοχής, όπως π.χ η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, το αρδευτικό της πεδιάδας της Άρτας, τα έργα υποδομής και οδοποιίας κλπ, αλλά και  η καθυστέρηση άλλων  όπως π.χ η κατασκευή της Ιονίας οδού, είναι αποτέλεσμα πολιτικών  επιλογών των μνημονιακών κυβερνήσεων  της  τελευταίας πενταετίας, αλλά και προηγουμένως των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, κυβέρνησαν με πελατειακές σχέσεις και διαπλοκή, υπηρέτησαν συμφέροντα μεγάλων οικονομικών παραγόντων και τραπεζών και αδιαφόρησαν για την αγροτική παραγωγή, τη νέα γενιά και την ανάπτυξη της υπαίθρου. Αυτά που συνειδητά δεν έπραξαν επί δεκαετίες, δεν γίνονται τώρα – στην εκπνοή του κυβερνητικού τους βίου- με βαρύγδουπες υποσχέσεις και ορισμένα τηλεφωνήματα!
Ο αρτινός λαός δεν ξεγελιέται. Έχει πολλούς λόγους  να τιμωρήσει με την ψήφο του στις 25 Γενάρη  τον κ. Σαμαρά και τους  συγκυβερνώντες του και να ανατρέψει την πολιτική της λιτότητας και της  κοινωνικής  αναισθησίας, ξαναφέρνοντας στον τόπο μας την ελπίδα!
Άρτα, 14-1-2015

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου