Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δ.Τ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή


Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μετράει ώρες. Η εκστρατεία τρομοκράτησης, στην οποία επιδόθηκαν οι εκφραστές  το πολιτικού και μηντιακού κατεστημένου της διαπλοκής, έπεσε στο κενό. Τώρα, λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Γνωρίζοντας ότι δε μπορούν να ανακόψουν το λαϊκό κύμα που θα τους σαρώσει, επιχειρούν με κάθε τρόπο ν’ αποτρέψουν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τον σύρουν σε υπονομευμένες κοινοβουλευτικές συνεργασίες, που θα ακυρώνουν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Στις 25 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζητάει λευκή επιταγή. Διεκδικεί ξεκάθαρη λαϊκή εντολή. Διεκδικεί μια ισχυρή και αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να εφαρμόσει απερίσπαστος τις προγραμματικές του δεσμεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ισχυρή λαϊκή εντολή και αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να έχει τα χέρια του λυμένα. Όχι απέναντι στο λαό, αλλά απέναντι στα συμφέροντα.   Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, τόσο πιο ισχυρή η θέση της Ελλάδας στην διαπραγμάτευση, τόσο πιο αποφασιστική η εφαρμογή του άμεσου προγράμματος για την αναστροφή της μνημονιακής λαίλαπας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει το χέρι σε όλους τους πολίτες. Ακόμα και σε αυτούς που ποτέ μέχρι σήμερα δεν συναντήθηκαν με την Αριστερά. Να ανοίξουμε μαζί τον δρόμο της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας για την Ελλάδα. Να στήσουμε μαζί αυτόν τον τόπο στα πόδια του. Να ανοίξουμε ένα παράθυρο στην ελπίδα, την αξιοπρέπεια και το μέλλον.

Άρτα, 22/1/2015
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου